TERVETULOA KYLÄÄN!

Tule kylään ja vieraaksemme Suomen Tunturi-Lappiin, Muonioon. Muoniota ympäröivät etelässä Kolari, idässä Kittilä ja pohjoisessa Enontekiö. Lännessä Ruotsin rajana toimii Euroopan pisin vapaana virtaava joki, Väylä. Tornion-Muonionjoki tarjoaa loistavat puitteet kalastukseen ja melomiseen. Tutkimusten mukaan Muoniossa asuu Suomen onnellisinta kansaa, joka hengittää maailman puhtainta ilmaa. PuroPuron palvelut sijoittuvat Torassiepin perinnekylään, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeeseen, 16km Muoniosta Pallakselle päin. Leville ja Ylläkselle matkaa tulee noin 50km.

AUTOLLA TAI JUNALLA

Muonioon pääset omalla autolla nelostietä joko Tornion – Pellon kautta länsirajaa vt21 pitkin tai koukkaamalla Rovaniemen – Kittilän kautta vt79 pitkin. VR kuljettaa autojunalla Helsingistä talviaikaan päivittäin ja kesäaikaankin useamman kerran viikossa Kolarin rautatieasemalle, josta vt21 ajamalla on enää tunnin matka Muonioon. Autojuna kulkee myös Rovaniemelle, josta matkaa Muonioon tulee noin 230 km. Tälle välille on saatavilla bussiyhteys matkahuollon kautta. Jos tulet junalla ilman autoa, Kolarin rautatieasemalta on bussiyhteys Muonioon, mutta kuljetuksiin suositellaan ennakkovarausta. Liikennöitsijänä toimii Liikenne Rundgren Oy. Katso linjojen aikataulut tästä. Kolarin asemalle saa Scandia Rentin kautta myös vuokra-auton.

VR

Matkahuolto

Scandia Rent – Kolari

LENTÄEN

Jos vaan aika suo, niin suosittelemme tietenkin luonnolle hellempää tapaa matkustaa ja hyppäämistä yöjunan sänkyyn nukkumaan! Tänne pääsee toki myös lentäen. Finnair lentää sekä Rovaniemelle että Kittilään, joista molemmista on päivittäin hyvät bussiyhteydet Muonion suuntaan. Kittilän lentoasemalta matka taittuu vajaassa tunnissa, ja säännöllinen bussiyhteys sekä kutsutaksi palvelevat ympärivuotisesti, ellet halua vuokrata autoa lentoasemalta.

Matkahuolto, bussiaikataulut

Finnair, lentoaikataulut

Kutsutaksi, Kittilän lentokenttä

Autonvuokraus, Kittilän lentokenttä

Muoniosta löydät myös Suomen suosituimman, ja kolmanneksi suurimman, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston, joka tarjoaa retkeilyyn erittäin hyvät puitteet.

Metsähallituksen luontopalvelut, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Muoniossa on monipuolisesti ja ympärivuotisesti majoitusmahdollisuuksia, tutustu niihin alueorganisaatiomme Discover Muonion sivustolta. PuroPuron kautta voit varata majoitteen 1-5 hengelle pienestä, mutta tunnelmallisesta OlosKodistamme Olostunturilta. Kuvauksia siitä Airbnb:n sivuilla. Varauksen voi tehdä myös ottamalla yhteyttä suoraan meihin.

Discover Muonio

OlosKoti

Kysythän lisää jos meinaat eksyä, autamme mielellämme saapumiseen liittyvissä kysymyksissä ja majapaikan löytämisessä!

Lämpimästi tervetuloa!