TALVI

Kaamos kestää neljä viikkoa Tunturi-Lapissa alkaen joulukuun alussa. Luonto nukkuu ja aurinko pysyttelee horisontin alapuolella. Kirkkaana päivänä muutaman tunnin valoisan aikana auringonsäteet kuitenkin maalaavat taivaan maagisiin pinkin, oranssin ja pastellinsävyihin tehden luonnosta uskomattoman kauniin. Pilvisinä ja lumisateisina päivinä keli voi olla hyvin utuinen ja satumainen. Lämpötila voi olla mitä vain -40°C ja +5°C väliltä. Elämää eletään hyvin pitkälle sen mukaan mitä luonto antaa, ja sehän antaa paljon. Lumikenkäilyä hohtavan puhtaan hangen päällä, miljoonien tähtien ja revontulien ihastelua järven jäällä tai taianomaisessa tunturimaastossa. Kirkkaalla kelillä täydenkuun aikaan otsalamppu ei ole tarpeen edes yöllä. Tällöin on aika hiihtää ylös tunturiin, tekaista tulet, nauttia kuppi kuumaa ja vaikka jäädä yöksi luonnon hiljaisuuteen. Kiinnostaa sinua sitten lumikenkäily, revontuliretket, talvikalastus tai lettukestit, löytyy meiltä sinulle sopiva retki. Tutustu alta ohjelmiemme kuvauksiin.

Kaikki ohjelmamme toteutetaan pienissä, enintään kuuden hengen ryhmissä. Suuremmille seurueille ohjelma järjestetään aina yksityisesti.

LUMIKENKÄILY KANSALLISPUISTOSSA & LOUNAS TULILLA

Koe kansallispuisto lumikenkäillen.
Pehmeän hangen päällä lumikenkäily on mahtava tapa nähdä ja kokea Lapin luontoa. Mystisen hiljainen ympäristö saa väkisin pysähtymään ja unohtamaan arjen kiireen. Hengitä keuhkosi täyteen puhdasta ja raikasta ilmaa, etsi eläinten jälkiä ja kuljeta lumikenkiä valkoisen maagisen luonnon keskellä paikallisen oppaan kanssa. Rauhoitu nuotiotulen äärelle ja nauti paikallisista aineksista valmistettu lounaspurilainen ja kesän villiyrttisadosta haudutettu tee tai nokipannukahvi retken päätteeksi ennen taivalta takaisin.

Saatavuus: Joulukuu- Maaliskuu
Kesto: 4-5 tuntia
Hinta/ per henkilö: 110€.
Suositellaan yli 12- vuotiaille.
Ryhmäkoko: 2-6 henkilöä. Suuremmille ryhmille ohjelma toteutetaan aina yksityisesti.
Sisältää: Paikallinen opas, tarinoita ja tietoutta alueesta, lumikengät, kevyt nuotio-lounas, villiyrttitee/ kahvi ja nisu.
Vaativuustaso: Lumikenkäily vaatii hieman fyysistä kuntoa, mutta taitamme matkaa ryhmän jaksamisen mukaan.
Mitä tarvitset mukaasi: Sään mukaiset tuulenpitävät talvivarusteet ja korkeavartiset talvikengät.
Tapaamispaikka: Torassiepintie 98, Muonio. Tutustumme varusteisiin ja suuntaamme yhdessä päivän sään suosimaan paikkaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueelle. Kuljetus mahdollinen Muonion alueella, menopaluu 50€/ 2-6 henkeä.
Ilmoitathan mahdollisista ruoka-ainerajoitteista sekä kuljetustarpeesta varausta tehdessäsi.

LUMIKENKÄILYÄ HILJAISUUDESSA

Nauti Lapin taianomaisista maisemista lumikenkäillen pehmeän hangen päällä.
Tuuleta keuhkosi ja mielesi puhtaassa ja rauhallisessa ympäristössä ja tutki talvista luontoa paikallisen oppaan johdolla. Kuuntele hiljaisuutta ja hörppää lämmikkeeksi paikallista marjajuomaa.

Saatavuus: Joulukuu- Maaliskuu
Kesto: 2 tuntia
Hinta/ per henkilö: 75€. Lapset 7-12 vuotta 45€.
Ryhmäkoko: 2 -6 henkilöä. Suuremmille ryhmille ohjelma toteutetaan aina yksityisesti.
Sisältää: Paikallinen opas, tarinoita ja tietoutta alueesta, lumikengät, lämmin marjajuoma.
Vaativuustaso: lumikenkäily pehmeän hangen päällä saattaa tuntua aluksi raskaalta, mutta tämä ohjelma on kevyempi versio ja kuljemme ryhmän jaksamisen mukaan.
Mitä tarvitset mukaasi: Sään mukaiset talvivarusteet ja korkeavartiset talvikengät.
Tapaamispaikka: Torassieppi, Torassiepintie 98, Muonio. Kuljetus mahdollinen Muonion alueella, menopaluu 50€/ 2-6 henkeä.
Ilmoitathan kuljetustarpeesta varausta tehdessäsi.

REVONTULIA JA TÄHTIÄ! LUMIKENKÄILY KANSALLISPUISTON YÖSSÄ

Mieletön tapa viettää talvinen alkuyö on lähteä luontoon tarkkailemaan taivasta. Raikkaassa, puhtaassa ja rauhallisessa luonnossa mieli lepää. Retki toteutetaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella. Jos sää suosii, kipuamme tunturiin, tuulisemmalla säällä toteutamme ohjelman puiden suojassa. Pienellä tauolla tarjolla lämmintä juotavaa ja naposteltavaa, toivottavasti tähtien tai tanssivien reposten alla. Revontulet on luonnonilmiö, emmekä voi taata niitä, mutta lupaamme mystisen hetken säästä huolimatta!

Saatavuus: Joulukuu- Marraskuu
Kesto: 3 tuntia, alkaen noin klo 21:00
Hinta/ per henkilö: 110€
Suositellaan yli 12- vuotiaille.
Ryhmäkoko: 2 -6 henkilöä. Suuremmille ryhmille ohjelma toteutetaan aina yksityisesti.
Sisältää: Paikallinen opas, lumikengät, lämpimiä tarinoita, lämmintä kesän sadosta haudutettua villiyrttijuomaa ja pientä naposteltavaa.
Vaativuustaso: Lumikenkäily pehmeän hangen päällä vaatii hieman fyysistä kuntoa, taitamme matkaa ryhmän jaksamisen mukaan.
Mitä tarvitset mukaan: Säänmukaiset talvivarusteet ja korkeavartiset talvikengät.
Tapaamispaikka: Torassieppi, Torassiepintie 98, Muonio. Tutustumme varusteisiin ja suuntaamme yhdessä sään suosimaan paikkaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueelle. Kuljetus mahdollinen Muonion alueella, menopaluu 50€/ 2-6 henkeä.
Ilmoitathan mahdollisista ruoka-ainerajoitteista sekä kuljetustarpeesta varausta tehdessäsi.

TALVIKALASTUS

Talvella järviä peittää lumikerros, jonka alta paljastuu 70-100cm jääkerros. Opastetulla talvikalastusretkellä kairaamme reikiä jäähän ja selvitämme onko kala syönnillä. Hyvin paikallinen tapa viettää talvi- tai kevätpäivää! Mukana tietenkin lämmintä juotavaa. Halutessa mahdollisuus oppia myös talviverkkojen kokeminen. Saaliiksi saattaa tarttua ahventa, haukea ja verkoista lisäksi siikaa, muikkua.

Saatavuus Tammikuu- Huhtikuu
Kesto 2 tuntia
Hinta/ per henkilö 65€. Lapset 5-12 vuotta 40€.
Ryhmäkoko: 2 -6 henkilöä. Suuremmille ryhmille ohjelma toteutetaan aina yksityisesti.
Sisältää: Paikallinen opas, kuuma juoma, tarvittavat kalastusvälineet.
Vaativuustaso: Helppo. Ohjelman aikana kävellään järven jäällä lumen päällä.
Mitä tarvitset mukaasi: Lämpimät talvivarusteet.
Tapaamispaikka: Torassieppi, Torassiepintie 98, Muonio. Kuljetus mahdollinen Muonion alueella, menopaluu 50€/ 2-6 henkeä. Muistathan varata sen etukäteen jo varausta tehdessäsi.
Tulilla valmistettu kala- lounas voidaan valmistaa ohjelman päätteeksi +20€/henkilö.

LETTUJUHLAT!!

Nuotiolettuja ja luonnonmarjoista valmistettuja vaahtokarkkeja leiritulen äärellä. Paista, heitä ja nauti nuotiolettuja sekä suolaisena poro/kala/kasvistäytteellä, että makeana paikallisen marjahillon kanssa. Tarjolla myös paikallista villiyrttijuomaa sekä kaakaota tai kahvia. Mikään ei maistu talvipakkasilla paremmalta kuin itse heittämällä käännetty plätty!

Saatavuus vuoden ympäri
Kesto 2 tuntia
Hinta/per henkilö 65€
Ryhmäkoko: 2 -6 henkilöä. Suuremmille ryhmille ohjelma toteutetaan yksityisesti
Tapaamispaikka: Torassieppi, Torassiepintie 98, Muonio. Kuljetus mahdollinen Muonion alueella, menopaluu 50€/ 2-6 henkeä.
Ilmoitathan mahdollisista ruoka-ainerajoitteista sekä kuljetustarpeesta varausta tehdessäsi.

JUURI SINULLE!!

Etsitkö jotain muuta tekemistä lomallasi? Järjestämme kysynnän mukaan monenlaisia ohjelmia ja yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa voimme toteuttaa lähes toiveen kuin toiveen!

Ehdotuksia muista retkistämme:

  • Hiihtoa laduilla, metsässä tai tunturissa
  • Retkiluistelua luonnonjäillä (olosuhteista riippuen yleensä mahdollista lokakuun lopusta marraskuun loppuun)
  • Fatbike- seikkailu keväthangilla
  • Snowrocket laskuretki tunturiin!
  • Porotilavierailu tai poroajelu
  • Etsitkö mukavaa tekemistä lapsille oman retkesi ajaksi? Pystymme toteuttamaan ohjelmaa myös vain lapsille.

Lähdemme hyvin mielellämme opastamaan erilaisille retkille tai uusien lajien pariin sekä näyttämään Muonion alueen parhaita paikkoja!

Ota yhteyttä!

Suunnittelemme loman tai retken juuri sinun tarpeisiisi. Ota yhteyttä ja kysy lisää!